Elfriede

Op 10 jarige leeftijd kreeg ik voor het eerst vioolles: een lang gekoesterde wens ging in vervulling. Ik werd lid van het Hofstad Jeugd Orkest en met veel enthousiasme heb ik daar mijn hele middelbare schooltijd gespeeld. We repeteerden op zaterdag en dat was voor mij de leukste dag van de week!
Na mijn VWO examen ging ik naar het Brabants Conservatorium en studeerde ik bij de Hongaarse violiste Kati Sébestyen. Al snel kreeg ik een aanstelling aan de Oisterwijkse Muziekschool. Hier deed ik acht jaar veel ervaring op in o.a. het geven van groepslessen, lessen aan kinderen van alle leeftijden en volwassenen. Aan het Conservatorium behaalde ik mijn diploma’s DM (docerend musicus) en UM (uitvoerend musicus).

Na het Conservatorium heb ik een studie fysiotherapie afgerond. Ik wilde musici met fysieke klachten helpen. Enkele jaren heb ik als fysiotherapeut voor musici gewerkt maar het geven van vioolles vond ik veel leuker en uitdagender en het paste beter bij mij.

Sinds 1999 geef ik in Driebergen met heel veel plezier vioolles aan iedereen vanaf 5 jaar die leuk en goed viool wil leren spelen. Het is fantastisch om leerlingen zowel een goede techniek te leren als ook hun muzikaliteit en creativiteit te ontwikkelen. Het mooiste vind ik dat iedere leerling uniek is en ik ben blij dat ik de mogelijkheid heb om middels de viool een bijdrage te leveren aan een stukje vorming van deze persoonlijkheid. Daarnaast is het prachtig om te zien dat in iedereen creativiteit en muzikaliteit door het vioolspelen kunnen opbloeien.

Naast het geven van vioolles ben ik een enthousiaste kamermusicus en speel ik regelmatig in verschillende orkesten.

foto: Victor Schutijser